uinl ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΩΝ

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΙΩΝ

logo_right

Γνωρίστε την Ελληνική Συμβολαιογραφία

Σύμφωνα με το νόμο (άρθρο 1 παρ. 1 του Ν.2830/2000), ο συμβολαιογράφος είναι άμισθος δημόσιος λειτουργός και ο θεσμικός του ρόλος είναι ανάλογος με εκείνον του δικαστικού λειτουργού (άρθρο 92, παρ. 4 Ελληνικού Συντάγματος).
Ο Έλληνας συμβολαιογράφος καταρτίζει με ασφάλεια δικαίου τις συμβάσεις που έχουν σχέση με την ακίνητη περιουσία, το κληρονομικό και το οικογενειακό δίκαιο, καθώς και το δίκαιο των εταιρειών. Τα έγγραφα που συντάσσει είναι δημόσια έγγραφα και, ως εκ τούτου, αποτελούν πλήρη απόδειξη έναντι πάντων για όλα, όσα βεβαιώνονται σ’ αυτά.
Στο πλαίσιο του συστήματος της «προληπτικής δικαιοσύνης», ο συμβολαιογράφος ενεργεί ως ανεξάρτητος, αμερόληπτος και αντικειμενικός σύμβουλος όλων των μερών μιας συναλλαγής (ποτέ υπέρ ενός «πελάτη»), εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα το σύννομο της σύμβασης και το δημόσιο συμφέρον.
Ασκώντας κατά τον τρόπο αυτό τα καθήκοντά του συμβάλλει καθοριστικά στην αποφυγή των χρονοβόρων και δαπανηρών αντιδικιών, διενέξεων και αμφισβητήσεων, σχετικά με την εγκυρότητα και τη σημασία των συμβατικών διατάξεων των συναλλαγών.

2011-01-04 Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης

Όπως θα διαπιστώσετε η κοινοποιούμενη εγκύκλιος χρήζει εκτεταμένων διορθώσεων και περαιτέρω διευκρινίσεων. Για το λόγο αυτό σας αποστέλλουμε την παρούσα ανακοίνωση μέχρι να ευδοκιμήσουν οι συνεχιζόμενες μέχρι σήμερα διαβουλεύσεις με την αρμόδια υπηρεσία για τη βελτίωση του συστήματος έκδοσης πιστοποιητικού ενεργειακής απόδοσης.
Σημειώνεται ότι τόσο από πλευράς μας όσο και από την πλευρά του Τ.Ε.Ε. είχε υποβληθεί το αίτημα αναστολής εφαρμογής του συστήματος, το οποίο δεν έγινε δεκτό.

Με τιμή
Ο Πρόεδρος
Κωνσταντίνος Βλαχάκης

Συνημμένο Αρχείο:

Εγκύκλιος Υπουργείου ΚΕΝΑΚ

Τελευταίες Προσθήκες - Συντονιστική

Ανακοίνωση - Διαβίβαση εγγράφου ΕΚΧΑ

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η   Κυρίες και Κύριοι Συνάδελφοι, Σε συνέχεια της υπ'αριθμ. 76/16-10-2014 Εγκυκλίου μας, σας ενημερώνουμε ότι παρατείνεται η

Διαβάστε »
Εγκύκλιος Συντονιστικής 89/2014 - Αποστολή πίνακα περιοχών με κυρωμένους δασικούς χάρτες

Κυρίες και Κύριοι Συνάδελφοι, Σε συνέχεια της με αριθμό 85/5.11.2014 εγκυκλίου της Συντονιστικής Επιτροπής Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος και στα

Εγκύκλιος Συντομιστικής 88/2014 - Διαβίβαση ΠΟΛ 1237

Κυρίες και Κύριοι Συνάδελφοι, Σας κοινοποιούμε την ΠΟΛ 1237/11.11.2014 με θέμα «Οδηγίες για τη συμπλήρωση της δήλωσης στοιχείων ακινήτων (Ε9) από την

Διαβάστε »
Εγκύκλιος Συντονιστικής 87/2014 - Διαβίβαση γνωμοδότησης Εισ. Εφετών Θεσσαλονίκης

Κυρίες και Κύριοι Συνάδελφοι,   Σας διαβιβάζουμε συνημμένα τη με αριθμό 1/2014 Γνωμοδότηση της Εισαγγελίας Εφετών Θεσσαλονίκης σχετικά με ερώτη

Εγκύκλιος Συντονιστικής 86/2014 - Διαβίβαση εγγράφων ΔΟΥ

Κυρίες και Κύριοι Συνάδελφοι,   Σας αποστέλλουμε συνημμένα τα έγγραφα ( 12 έγγραφα συνολικά) των Δ.Ο.Υ. Ρόδου (2 έγγραφα), Δ.Ο.Υ. Βέροιας, Δ.Ο.

Τελευταίες Προσθήκες - Σύλλογος

Δελτίο Τύπου 20 Νοεμβρίου 2014

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: ΓΙΑ ΜΕΡΙΣΜΑ – ΓΙΑ ΕΦΑΠΑΞ ΒΟΗΘΗΜΑ – ΔΑΠΑΝΕΣ ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ – ΕΝΟΠΟΙΗΣΗ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ – ΕΚΔΗΛΩΣΗ – ΣΥΝΕΣΤΙΑΣΗ 14.12.20

Διαβάστε »