uinl ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΩΝ

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΙΩΝ

logo_right

Γνωρίστε την Ελληνική Συμβολαιογραφία

Σύμφωνα με το νόμο (άρθρο 1 παρ. 1 του Ν.2830/2000), ο συμβολαιογράφος είναι άμισθος δημόσιος λειτουργός και ο θεσμικός του ρόλος είναι ανάλογος με εκείνον του δικαστικού λειτουργού (άρθρο 92, παρ. 4 Ελληνικού Συντάγματος).
Ο Έλληνας συμβολαιογράφος καταρτίζει με ασφάλεια δικαίου τις συμβάσεις που έχουν σχέση με την ακίνητη περιουσία, το κληρονομικό και το οικογενειακό δίκαιο, καθώς και το δίκαιο των εταιρειών. Τα έγγραφα που συντάσσει είναι δημόσια έγγραφα και, ως εκ τούτου, αποτελούν πλήρη απόδειξη έναντι πάντων για όλα, όσα βεβαιώνονται σ’ αυτά.
Στο πλαίσιο του συστήματος της «προληπτικής δικαιοσύνης», ο συμβολαιογράφος ενεργεί ως ανεξάρτητος, αμερόληπτος και αντικειμενικός σύμβουλος όλων των μερών μιας συναλλαγής (ποτέ υπέρ ενός «πελάτη»), εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα το σύννομο της σύμβασης και το δημόσιο συμφέρον.
Ασκώντας κατά τον τρόπο αυτό τα καθήκοντά του συμβάλλει καθοριστικά στην αποφυγή των χρονοβόρων και δαπανηρών αντιδικιών, διενέξεων και αμφισβητήσεων, σχετικά με την εγκυρότητα και τη σημασία των συμβατικών διατάξεων των συναλλαγών.

2011-01-04 Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης

Όπως θα διαπιστώσετε η κοινοποιούμενη εγκύκλιος χρήζει εκτεταμένων διορθώσεων και περαιτέρω διευκρινίσεων. Για το λόγο αυτό σας αποστέλλουμε την παρούσα ανακοίνωση μέχρι να ευδοκιμήσουν οι συνεχιζόμενες μέχρι σήμερα διαβουλεύσεις με την αρμόδια υπηρεσία για τη βελτίωση του συστήματος έκδοσης πιστοποιητικού ενεργειακής απόδοσης.
Σημειώνεται ότι τόσο από πλευράς μας όσο και από την πλευρά του Τ.Ε.Ε. είχε υποβληθεί το αίτημα αναστολής εφαρμογής του συστήματος, το οποίο δεν έγινε δεκτό.

Με τιμή
Ο Πρόεδρος
Κωνσταντίνος Βλαχάκης

Συνημμένο Αρχείο:

Εγκύκλιος Υπουργείου ΚΕΝΑΚ

Τελευταίες Προσθήκες - Συντονιστική

Επείγουσα Ανακοίνωση - Δημοσίευση Ν.4305/2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ   Κυρίες και Κύριοι Συνάδελφοι, Σας ενημερώνουμε ότι δημοσιεύτηκε ο Ν.4305/2014 ΦΕΚ Α΄ 237/31-10-2014 «Ανοικτή διάθεση και περαιτέρ

Ανακοίνωση σχετικά με μητρώο εκτελεστών διαθηκών - Προθεσμία

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η   Κυρίες και Κύριοι Συνάδελφοι,   Σας κοινοποιούμε το με αριθμό πρωτ. 146166/2503/29-10-2014 έγγραφο της Αποκεντρωμέ

Εγκύκλιος Συντονιστικής 82/2014 - Διαβίβαση εγγράφου ΕΚΧΑ

ΘΕΜΑ: Διαβίβαση υπ’ αριθμ. πρωτ. ΟΙΚ. 1431568/ΔΛΚ 594/23-10-2014 εγγράφου Ε.Κ.Χ.Α.   Κυρίες και Κύριοι Συνάδελφοι, Σας διαβιβάζουμε συνημμένα